ИНФОРМАЦИЯ
Бърз гювеч на тиган
Ако искате да си приготвите бърза вечеря, тази рецепта е за вас. Опитайте този вкусен гювеч на тиган.-
Подготовка
15 м -
Готвене
25 м -
Готово след
40 м
СЪСТАВКИ
- 125 гр сухо картофено пюре
- 400 мл прясно мляко
- 200 гр бекон
- 1 бр глава лук
- 1 бр домат
- 3 бр печени чушки
- 4 бр яйца
- 70 гр кашкавал
- 3 с.л. олио
- 1 - 2 бр скилидки чесън
- 1 ч.л. червен пипер
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- чубрица на вкус
- 1/3 магданоз връзка
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Нарежете бекона на парчета, а лука на тънки шайби. Загрейте олио в тефлонов тиган. Добавете лука и бекона. Запържете за 5 мин.
СТЪПКА 2
Добавете обеления и нарязан домат и обелените и смачкани скилидки чесън. Сложете капак и задушете за още 5 - 10 мин. Разбийте добре яйцата.
СТЪПКА 3
В студеното мляко изсипете картофеното пюре и разбъркайте добре. Прибавете разбитите яйца. Подправете на вкус. Сложете нарязаните на парченца печените чушки при лучената смес, разбъркайте и добавете картофената смес. Намалете котлона на най-слаба степен. Разбъркайте леко. Поръсете с настъргания кашкавал и червения пипер. Задушете с капак докато кашкавалът се разтопи и сместа се запече леко отдолу. Подправете с нарязания магданоз.