Диско картофи

ИНФОРМАЦИЯ

Диско картофи

След като опитате тези страшно вкусни картофки с бекон и моцарела ще присъстват на вашата трапеза доста често. Опитайте ги сега!
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    50 м
  • Готово след

    65 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Диско картофи
Диско картофи

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Обелете картофите, измийте ги и ги сварете в подсолена вода. След като са готови ги извадете от водата. Нарежете ги на едри парчета. Опитайте ги дали са достатъчно солени. Ако не са, посолете допълнително. Покрийте с тях дъното на вашата тава.

СТЪПКА 2

Докато се варят картофите, нарежете бекона на лентички или парченца. Загрейте слънчогледовото олио и запържете нарязания бекон до златисто. Разпределете хрупкавите парченца бекон върху картофите, а мазнината излейте върху тях.

СТЪПКА 3

Излейте течността от консервата с царевица. След това поръсете със зрънцата горните продукти.

СТЪПКА 4

Накъсайте моцарелата и я разпределете върху царевичните зърна.

СТЪПКА 5

Настържете кашкавала на едро и покрийте всичко с него.

СТЪПКА 6

Изпечете вашите диско картофки до златист цвят на кашкавала.

Хранителни Факти
Диско картофи
Количество за порция
Калории 908 Калории от мазнини 513
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 57g 88%
Наситени мазнини 21g 105%
Полинаситени мазнини 12g
Мононаситени мазнини 20g
Холестерол 116mg 39%
Натрий 2413mg 101%
Калий 1283mg 37%
Общо въглехидрати 59g 20%
Фибри 5g 20%
Захари 5g
Протеин 41g 82%
Витамин A 18%
Витамин C 34%
Калции 47%
Желязо 12%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button