Домашен пържен сладолед

ИНФОРМАЦИЯ

Домашен пържен сладолед

Необичаен десерт, за който не е задължително да посещавате ресторант. Пържен сладолед – как може да бъде? Всъщност рецептата за това лакомство е на повече от 230 години. И е напълно възможно да го приготвите у дома.  
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    5 м
  • Готово след

    25 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Домашен пържен сладолед
Домашен пържен сладолед

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Вземете табла или тава и покрийте дъното ѝ с хартия за печене. Отгоре наредете топки сладолед и оставете за 1 час в камерата на хладилника или във фризера на възможно най-ниска температура.

СТЪПКА 2

Пресейте содата и брашното. Добавете яйцето и разбийте. Добавете към тестото водата и ванилията и отново разбъркайте до получаване на еднородна смес. Охладете.

СТЪПКА 3

В тиган с дебело дъно или фритюрник сипете по-голямо количество олио. Извадете сладоледа от хладилника и започнете да потапяте топките в тестото една по една. Пържете в горещото олио до златисто кафяво.

СТЪПКА 4

След пържене топката може да бъде поставена върху хартиена кърпа за да отнемете излишната мазнина.

СТЪПКА 5

Преди да сервирате, поръсете с пудра захар или залейте със сироп.

Хранителни Факти
Домашен пържен сладолед
Количество за порция
Калории 662 Калории от мазнини 180
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 20g 31%
Наситени мазнини 12g 60%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 6g
Холестерол 129mg 43%
Натрий 597mg 25%
Калий 447mg 13%
Общо въглехидрати 104g 35%
Фибри 3g 12%
Захари 38g
Протеин 16g 32%
Витамин A 21%
Витамин C 2%
Калции 19%
Желязо 25%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button