Есенен десерт с круши

ИНФОРМАЦИЯ

Есенен десерт с круши

Много интересен и оригинален десерт с круши. Страхотна рецепта за тези, които обичат плодове и шоколад.  
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    60 м
  • Готово след

    80 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции
Есенен десерт с круши
Есенен десерт с круши

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Крушите се обелват. Разполовяват се по дължина и се почистват от семките. Заливат се с лимоновия сок.

СТЪПКА 2

Виното и захарта се смесват в тенджера. Загряват се на умерен огън без да завират и се разбъркват докато захарта се разтопи. Към тях се добавят всички подправки и крушите. Тенджерата се похлупва с капак. Поддържа се температура, на която виното едва да къкри. Крушите се готвят между 15 минути и 1 час в зависимост от сорта и зрелостта им. Трябва да станат меки, но да запазят целостта си и да не се разкашкват.

СТЪПКА 3

Когато са готови се изваждат внимателно, отцеждат се и се оставят да изстинат.

СТЪПКА 4

Виното се прецежда и се връща на котлона. Редуцира се докато остане 1/3 от него. Охлажда се. Когато изстине, редукцията ще се сгъсти и ще придобие консистенция на сироп.

СТЪПКА 5

Шоколадът се нарязва на ситно и се поставя в купа. Сметаната се загрява до завиране. Изсипва се върху шоколада и се оставя да постои за около минута. След това се разбърква докато се получи еднородна смес.

СТЪПКА 6

Пошираните круши да се сервират цели или на половинки, гарнирани с шоколадовия ганаш и редукцията от вино.

Хранителни Факти
Есенен десерт с круши
Количество за порция
Калории 911 Калории от мазнини 360
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 40g 62%
Наситени мазнини 22g 110%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 12g
Холестерол 69mg 23%
Натрий 55mg 2%
Калий 1073mg 31%
Общо въглехидрати 116g 39%
Фибри 19g 76%
Захари 74g
Протеин 8g 16%
Витамин A 18%
Витамин C 71%
Калции 32%
Желязо 66%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button