Есенна паста

ИНФОРМАЦИЯ

Есенна паста

Невероятна рецепта за много вкусна паста с тиква.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Есенна паста
Есенна паста

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Включете фурната да загрява до 200°C

СТЪПКА 2

Измийте и обелете тиквата. Срежете я на две части и изчистете семето. Всяка част нарежете на парченца с дебелина 2,5 см. Наредете тиквата в тава, намазана с олио. Наръсете с олио и малко вода, сложете да се пече в загрятата фурна 15 минути или повече, докато омекне. Можете да я покриете с фолио.

СТЪПКА 3

През това време сложете олио в тиган. Пуснете настъргания или пресован чесън и босилека. След няколко минути изсипете консервираните домати и бъркайте с дървена бъркалка.

СТЪПКА 4

В тенджера сложете подсолена вода и пастата (макароните) да се сварят. Когато бъдат сварени, прецедете водата и сложете пастата в доматения сос. С тази смес залейте изпечените парчета тиква.

СТЪПКА 5

Настържете пармезан (кашкавал) и наръсете отгоре. Сложете във фурната, докато пармезанът (кашкавалът) получи златиста коричка. Сервирайте готовата есенна паста топла.

Хранителни Факти
Есенна паста
Количество за порция
Калории 562 Калории от мазнини 198
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 22g 34%
Наситени мазнини 13g 65%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 7g
Холестерол 54mg 18%
Натрий 1570mg 65%
Калий 801mg 23%
Общо въглехидрати 54g 18%
Фибри 4g 16%
Захари 5g
Протеин 38g 76%
Витамин A 212%
Витамин C 41%
Калции 99%
Желязо 20%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button