ИНФОРМАЦИЯ
Кавърма кебап със свинско
Вижте как да приготвите това невероятно вкусно ястие. Само ви трябва свинско месо и целенчуци.-
Подготовка
30 м -
Готвене
60 м -
Готово след
90 м
СЪСТАВКИ
- 800 гр. свинско месо врат или плешка
- 500 гр. лук кромид
- 2 бр. чушки червена капия
- 250 гр. печурки
- 50 мл. червено вино
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. червен пипер пушен
- 2 бр. домати
- 3 с.л. зехтин
- магданоз няколко стръка
- 1 мащерка щипка
- 1 бр. дафинов лист 1 листенце
- 1 ч.ч. зеленчуков бульон
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Нарежете месото на средни, но приблизително еднакви по големина парчета и запържете в зехтина.
СТЪПКА 2
Обелете кромида и заедно с гъбите ги нарежете на полумесеци. Обелете два домата и почистете чушките, нарежете ги на малки парчета. Пържете месото до златисто-кафяв цвят, като периодично разбърквате, добавете гъбите и чушките и гответе още 5 мин.
СТЪПКА 3
Извадете месото и в същия съд в отделилата се мазнина от месото изпържете лука до златисто, прибавете към него заделеното месо, сложете доматите, червен пушен пипер, дафинов лист, сол и черен пипер, разбъркайте и гответе на средна температура няколко минути.
СТЪПКА 4
Смесете в едно бурканче виното и доматеното пюре, затворете с капачката и раздрусайте бурканчето - така лесно ще се смесят двата продукта. Изсипете го в ястието, добавете бульона, разбъркайте и сложете капака.
СТЪПКА 5
Задушавайте 40 мин. на средно, ако котлона ви е с 6 степени на нагряване, трябва да го включите на 3-та. Периодично разбърквайте, за да не захване на дъното.
СТЪПКА 6
Гответе до изпаряване на течността, накрая поръсете с мащерка и магданоз. Сервирайте с домашно изпечен хляб и чаша вино.