Свинско с ориз и коприва

ИНФОРМАЦИЯ

Свинско с ориз и коприва

Това е идеалното ястие за любители на свинксо. Перфектно се гарнира с ориз и коприва. Зарадвайте вашето семейство с вкусна вечеря.
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Свинско с ориз и коприва
Свинско с ориз и коприва

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Месото се слага да се вари. Като се махне пяната, се добавят сол, ситно нарязания лук, морковът и доматите. Слага се дафиновият лист.

СТЪПКА 2

Копривата се почиства и се измива с гореща вода. Нарязва се на ситно. Когато месото е почти готово, се прибавя копривата.

СТЪПКА 3

Ври около 20 мин и се прехвърля в тава, където се добавят измитият ориз и подправките. Залива се с бульона, който трябва да покрие месото. Ако не е достатъчно, се долива топла вода.

СТЪПКА 4

Пече се в загрята фурна, като се внимава ястието да остане сочно.

Хранителни Факти
Свинско с ориз и коприва
Количество за порция
Калории 527 Калории от мазнини 243
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 27g 42%
Наситени мазнини 10g 50%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 11g
Холестерол 135mg 45%
Натрий 809mg 34%
Калий 835mg 24%
Общо въглехидрати 27g 9%
Фибри 5g 20%
Захари 3g
Протеин 44g 88%
Витамин A 111%
Витамин C 18%
Калции 15%
Желязо 29%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button