Крем супа с карфиол

ИНФОРМАЦИЯ

Крем супа с карфиол

Карфиолът е истински склад на полезни хранителни вещества. Опитайте изисканата постна крем супа и ще останете доволни от наситения ѝ вкус и нежен аромат.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции
Крем супа с карфиол
Крем супа с карфиол

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Разделете карфиола на съцветия. Изплакнете, изрежете тъмните петна и всяко съцветие разрежете на 2 така, че да не са твърде големи. Обелете и нарежете лука.

СТЪПКА 2

В тенджера сипете растителното масло. Когато маслото се загрее, добавете брашното. При непрекъснато бъркане запържете брашното за около 2 мин, докато леко потъмнее. Разредете постепенно с половината от водата, а когато получите хомогенна смес, без бучки, добавете останалата вода. Когато водата заври, добавете лика и карфиола. Покрийте съда и варете супата около 20 мин, докато съцветията омекнат.

СТЪПКА 3

Пет мин преди супата да е готова, добавете към нея червен пипер. Подптавете с бахар, черен пипер и сол. Покрийте с капак и оставете на котлона още 5 мин. Когато супата се поохлади, пасирайте с блендер.

СТЪПКА 4

Сервирайте с препечени филийки.

Хранителни Факти
Крем супа с карфиол
Количество за порция
Калории 135 Калории от мазнини 72
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 8g 12%
Наситени мазнини 1g 5%
Полинаситени мазнини 4g
Мононаситени мазнини 3g
Натрий 83mg 3%
Калий 682mg 19%
Общо въглехидрати 15g 5%
Фибри 6g 24%
Захари 6g
Протеин 5g 10%
Витамин A 0.1%
Витамин C 109%
Калции 6%
Желязо 8%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button