Кюфте в гювече по тутракански

ИНФОРМАЦИЯ

Кюфте в гювече по тутракански

Ако сте любители на каймата и вкусни ястия в гювече, тази рецепта е за вас. Ястието се приготвя много лесно. Зарадвайте вашите близки с невероятно вкусна вечеря.  
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    25 м
  • Готово след

    40 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Кюфте в гювече по тутракански
Кюфте в гювече по тутракански

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Каймата се омесва заедно със сиренето, солта, олиото и черния пипер. Разпределя се в 4 глинени гювечета. Отгоре се залива с доматения сок и ситно нарязания лук.

СТЪПКА 2

Гювечетата се пекат във фурна и малко преди да станат напълно готови, в тях се чуква по 1 яйце и се поръсват отгоре с джоджен.

Хранителни Факти
Кюфте в гювече по тутракански
Количество за порция
Калории 562 Калории от мазнини 333
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 37g 57%
Наситени мазнини 16g 80%
Полинаситени мазнини 7g
Мононаситени мазнини 9g
Холестерол 596mg 199%
Натрий 1227mg 51%
Калий 334mg 10%
Общо въглехидрати 13g 4%
Фибри 1g 4%
Захари 7g
Протеин 42g 84%
Витамин A 438%
Витамин C 31%
Калции 40%
Желязо 42%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button