„Павлова“ с боровинков мус

ИНФОРМАЦИЯ

"Павлова" с боровинков мус

Не пропускайте да опитате тази изпитана рецепта. Тортата се приготвя много лесно а вкусът й е превъзходен. Ето как да си приготвите торта "Павлова" с боровинков мус:
  • Подготовка

    130 м
  • Готвене

    2 м
  • Готово след

    132 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

"Павлова" с боровинков мус
"Павлова" с боровинков мус

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Купете готови големи целувки. Накиснете 2 с.л желатин в 1/2 чаша вода и го оставете да набъбва 15 мин.

СТЪПКА 2

Сварете в тенджерка 200 гр боровинки с 140 гр захар. Варете ги 1 - 2 мин и дръпнете съда от котлона.

СТЪПКА 3

Пуснете набъбналия желатин в боровинковия сироп и го разбърквайте до пълното му разтопяване. Изчакайте сиропа да се охлади.

СТЪПКА 4

Разбийте 300 мл растителна сметана и я разбъркайте в боровинковия сироп. Сложете муса в хладилника за около 2 часа. Преди сервиране отново го разбийте и го прехвърлете в сладкарски шприц.

СТЪПКА 5

Леко притиснете отгоре всяка целувка и шприцовайте муса отгоре ѝ. Украсете с цели боровинки и сервирайте веднага.

Хранителни Факти
"Павлова" с боровинков мус
Количество за порция
Калории 261 Калории от мазнини 126
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 14g 22%
Наситени мазнини 9g 45%
Полинаситени мазнини 0.05g
Мононаситени мазнини 0.02g
Холестерол 39mg 13%
Натрий 241mg 10%
Калий 26mg 1%
Общо въглехидрати 31g 10%
Фибри 1g 4%
Захари 29g
Протеин 3g 6%
Витамин C 4%
Желязо 1%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button