Панирани картофи

ИНФОРМАЦИЯ

Панирани картофи

Уникално вкусни картофки с шунка. Рецептата е подходяща за обяд, но също може да си я приготвите и за вечеря.
  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    25 м
  • Готово след

    45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Панирани картофи
Панирани картофи

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Картофите се сваряват обелени цели до полуомекване и след като изстинат, се нарязват на колелца дебели 1 см.

СТЪПКА 2

Брашното и галетата се смесват с настърганата на дребно шунка. В получената смес се овалват намокрените предварително картофени колелца, като за панировката се притискат добре.

СТЪПКА 3

После се потапят в разбитите яйца и се изпържват в сгорещено олио. Отцеждат се върху кухненска ролка.

Хранителни Факти
Панирани картофи
Количество за порция
Калории 483 Калории от мазнини 135
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 15g 23%
Наситени мазнини 4g 20%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 6g
Холестерол 145mg 48%
Натрий 1121mg 47%
Калий 784mg 22%
Общо въглехидрати 68g 23%
Фибри 5g 20%
Захари 4g
Протеин 19g 38%
Витамин A 7%
Витамин C 24%
Калции 7%
Желязо 17%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button