Пастет от риба по одески

ИНФОРМАЦИЯ

Пастет от риба по одески

Ако обичате пастет и риба тази рецепта е за вас. Много лесно се приготвя този пастет и много ще ви хареса. Опитайте го сега!  
  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    10 м
  • Готово след

    20 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Пастет от риба по одески
Пастет от риба по одески

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Нарежете добре почистената риба на парчета и ги сварете в леко подсолена вода (към кипналата вода се прибавя и оцетьт).

СТЪПКА 2

След като филето се развари, прецедете бульона и претрийте месото презсито заедно със сварените картофи.

СТЪПКА 3

Прибавете накис натия в бульона хляб и останалите продукти - докато омесвате сместа, добавете и разбитото на пяна масло.

СТЪПКА 4

Намажете пастета върху филийки хляб. Поръсете ги със ситно нарязан магданоз и гарнирайте с лимонови резенчета, парченца зеленчуци и т.н.

Хранителни Факти
Пастет от риба по одески
Количество за порция
Калории 867 Калории от мазнини 729
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 81g 125%
Наситени мазнини 48g 240%
Транс мазнини 1g
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 18g
Холестерол 211mg 70%
Натрий 750mg 31%
Калий 161mg 5%
Общо въглехидрати 25g 8%
Фибри 1g 4%
Захари 2g
Протеин 13g 26%
Витамин A 42%
Витамин C 8%
Калции 4%
Желязо 3%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button