Петел със зеле

ИНФОРМАЦИЯ

Петел със зеле

Не пропускайте да опитате този варен петел със зеле. Рецептата е подходяща за всеки повод, но често се приготвя за Петльовден

  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    60 м
  • Готово след

    80 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Петел със зеле
Петел със зеле

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

В дълбока тенджера се поставя ред кисело зеле, върху него парчета месо, отгоре отново зеле, пак месо и т.н., като най-горният ред е от зеле.

СТЪПКА 2

Ястието се залива с мазнина, червен пипер и чубрица и се оставя да се вари на тих огън.

Хранителни Факти
Петел със зеле 
Количество за порция
Калории 737 Калории от мазнини 513
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 57g 88%
Наситени мазнини 22g 110%
Полинаситени мазнини 4g
Мононаситени мазнини 25g
Холестерол 158mg 53%
Натрий 794mg 33%
Калий 1018mg 29%
Общо въглехидрати 12g 4%
Фибри 5g 20%
Захари 7g
Протеин 43g 86%
Витамин A 23%
Витамин C 74%
Калции 10%
Желязо 31%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button