Петел с каша

ИНФОРМАЦИЯ

Петел с каша

Зарадвайте вашите близки с невероятно вкусна вечеря: петел с каша. Рецептата е подходяща за всеки повод, но често се приготвя за Петльовден. Ето и как да приготвите ястието:

  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    60 м
  • Готово след

    80 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Петел с каша
Петел с каша

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Месото се сварява, очиства се от кокалите и се нарязва на големи късове.

СТЪПКА 2

Брашното и маслото се опържват отделно до златисто, после cе прибавя по малко от бульона, в който е врял петелът, и се оставя да ври около 15 минути.

СТЪПКА 3

Посолява се и се прибавя свареното и нарязано месо.

СТЪПКА 4

Сваля се от котлона и не се отхлупва 15 минути.

СТЪПКА 5

Накрая, готовата каша се поръсва с черен пипер.

Хранителни Факти
Петел с каша
Количество за порция
Калории 483 Калории от мазнини 306
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 34g 52%
Наситени мазнини 17g 85%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 12g
Холестерол 122mg 41%
Натрий 1089mg 45%
Калий 323mg 9%
Общо въглехидрати 17g 6%
Фибри 1g 4%
Захари 0.1g
Протеин 27g 54%
Витамин A 9%
Калции 2%
Желязо 20%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button