Печени ябълки

ИНФОРМАЦИЯ

Печени ябълки - изненадващо вкусен десерт

Опитайте този невероятен десерт - приготвян още от нашите баби.
  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    40 м
  • Готово след

    70 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Печени ябълки
Печени ябълки

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Ябълките измиваме добре и почистваме около семеника с помоща на ножче и лъжичка, с която издълбаваме, като оставяме дъното. Нареждаме ябълките в тавичка.

СТЪПКА 2

В тенджера се смесват олиото, захарта (може да добавите ром или друг алкохол). Готвят се на среден огън, като се разбъркват. Температурата се увеличава, докато сместа заври. Оставя се да ври 1 минута. Сваля се от огъня и се разбърква с орехите и канелата.

СТЪПКА 3

Всяка една, пълним със смес от орехите, захарта и канелата. Ябълките се пекат на 180 градуса за 40 минути. Преди сервиране се оставят да се охладят.

Хранителни Факти
Печени ябълки
Количество за порция
Калории 487 Калории от мазнини 153
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 17g 26%
Наситени мазнини 2g 10%
Полинаситени мазнини 11g
Мононаситени мазнини 4g
Натрий 3mg 0%
Калий 337mg 10%
Общо въглехидрати 87g 29%
Фибри 7g 28%
Захари 76g
Протеин 3g 6%
Витамин A 3%
Витамин C 21%
Калции 5%
Желязо 6%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button