Пита с ябълки

ИНФОРМАЦИЯ

Пита с ябълки

Този невероятен десерт е перфектен за тези, които обичат сладкото и също така ябълките. Пита с ябълки също се приготвя и за трапезата на Димитровден.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Пита с ябълки
Пита с ябълки

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Разтваряме маята в топлата вода докато втаса. Изсипваме я в брашното, добавяме половината олио и замесваме меко тесто. Разделяме на три части – и разточваме три кори.

СТЪПКА 2

Ябълките настъргваме, добавяме захарта, настърганата лимонова кора и смлените орехови ядки – ако ябълките са много сочни и сместа става много течна, може да се добави малко галета.

СТЪПКА 3

В намазнена и набрашнена тава слагаме първата кора, отгоре изсипваме половината от сместа, поставяме втората кора, изиспваме останката от плънката и похлупваме с третата кора.

СТЪПКА 4

Печем до зачервяване в умерена фурна. Може да се поръси с пудра захар, сервира се студена.

Хранителни Факти
Пита с ябълки
Количество за порция
Калории 1461 Калории от мазнини 504
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 56g 86%
Наситени мазнини 7g 35%
Полинаситени мазнини 30g
Мононаситени мазнини 16g
Натрий 11mg 0%
Калий 729mg 21%
Общо въглехидрати 219g 73%
Фибри 15g 60%
Захари 52g
Протеин 26g 52%
Витамин A 3%
Витамин C 28%
Калции 9%
Желязо 63%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button