ИНФОРМАЦИЯ
Печено пиле с бира
Не пропускайте да опитате това превъзходно ястие - печено пиле с бира. Сосът става превъзходен а пилето сочно и апетитно!
-
Подготовка
15 м -
Готвене
90 м -
Готово след
105 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Отлепяме кожата на пилето, като пъхаме пръсти между кожата и месото, за да се получи джоб.
СТЪПКА 2
Разбъркваме масло, див лук, мащерка. С тази смес пълним джоба.
СТЪПКА 3
Слагаме пилето върху тава с решетка. Поливаме обилно с бира, вода, сол, черен, червен и бял пипер. Покриваме пилето с фолио.
СТЪПКА 4
Печем на 150 градуса за 1 час и 30 мин. На всеки 15 - 20 мин го обливаме с бирения сос от тавата.
Хранителни Факти
Печено пиле с бира
Количество за порция
Калории 1044
Калории от мазнини 567
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 63g
97%
Наситени мазнини 22g
110%
Полинаситени мазнини 12g
Мононаситени мазнини 23g
Холестерол 359mg
120%
Натрий 2001mg
83%
Калий 941mg
27%
Общо въглехидрати 7g
2%
Фибри 2g
8%
Захари 0.3g
Протеин 103g
206%
Витамин A
45%
Витамин C
4%
Калции
10%
Желязо
36%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.