Пилешки шницели с кисело зеле

ИНФОРМАЦИЯ

Пилешки шницели с кисело зеле

Тази рецепте е за любители на ястия с пилешко месо. Вижте как да приготвите тези апетитни пилешки шницели с кисело зеле.
  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    40 м
  • Готово след

    70 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Пилешки шницели с кисело зеле
Пилешки шницели с кисело зеле

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Нарежете на ситно 250 гр добре отцедено и изстискано кисело зеле (ако е много кисело преди това го измийте с вода). Смесете го с 500 гр ситно нарязано пилешко филе, 1 малка главичка лук, също нарязана, 1 яйце и в филийки накиснат в мляко бял хляб, добре изстискан.

СТЪПКА 2

Смелете всичко в блендера, подправете с 1/2 л сол и черен пипер, 1 - 2 щипки смлян кимион, настържете 50 гр кашкавал и смесете всичко добре.

СТЪПКА 3

Оформете от нея 10-ина по-дебели шницела с големината на длан, наредете ги в подмазан с олио огнеупорен съд, застлан с няколко листа от кисела зелка.

СТЪПКА 4

Сложете съда в сгорещена на 200 градуса фурна и печете шницелите 15 мин.

СТЪПКА 5

Извадете ги и ги намажете със заквасена сметана, след което ги печете още 25 мин на 180 градуса.

Хранителни Факти
Пилешки шницели с кисело зеле
Количество за порция
Калории 101 Калории от мазнини 45
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 5g 8%
Наситени мазнини 3g 15%
Полинаситени мазнини 0.4g
Мононаситени мазнини 1g
Холестерол 59mg 20%
Натрий 922mg 38%
Калий 234mg 7%
Общо въглехидрати 8g 3%
Фибри 2g 8%
Захари 3g
Протеин 7g 14%
Витамин A 5%
Витамин C 36%
Калции 13%
Желязо 7%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button