Праскови на грил с маскарпоне

ИНФОРМАЦИЯ

Праскови на грил с маскарпоне

Печени праскови на грил с крем маскарпоне. Това е чудесна рецепта за любители на праскови. Опитайте този неустоимо вкусен десерт. Ето и как да си го приготвите:  
  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    15 м
  • Готово след

    45 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Праскови на грил с маскарпоне
Праскови на грил с маскарпоне

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Първо пригответе карамелен сос. Сипете в тенджерка 1/4 чаша вода и 1 чаша захар. Варете на умерен огън, без да бъркате сместа, докато се карамелизира. Изключете котлона.

СТЪПКА 2

Сипете 2 с.л Бърбън уиски, 1/2 чаша течна сметана и щипка сол. Разбъркайте сместа до еднородност.

СТЪПКА 3

Отделно смесете 240 гр маскарпоне с 1/2 ч захар и 1 ванилия.

СТЪПКА 4

Сгорещете добре грил или оребрен тиган, подмазан с олио.

СТЪПКА 5

Разполовете 4 едри праскови и ги наредете в тигана, откъм срезаната страна. Печете ги докато ребрата се откроят.

СТЪПКА 6

Наредете плодове на поднос, с разреза нагоре. Напълнете ги с лъжица от крема и полейте с карамеловия сос.

Хранителни Факти
Праскови на грил с маскарпоне
Количество за порция
Калории 761 Калории от мазнини 279
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 31g 48%
Наситени мазнини 20g 100%
Полинаситени мазнини 0.1g
Мононаситени мазнини 2g
Холестерол 54mg 18%
Натрий 25mg 1%
Калий 330mg 9%
Общо въглехидрати 115g 38%
Фибри 2g 8%
Захари 113g
Протеин 4g 8%
Витамин A 10%
Витамин C 15%
Калции 2%
Желязо 1%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button