ИНФОРМАЦИЯ
Прясна пита
Предлагаме ви една чудесна рецепта за прясна пита. Можете да я приготвите за всеки повод. Тя е идеална за вашата трапеза.-
Подготовка
15 м -
Готвене
35 м -
Готово след
50 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Брашното се замесва без вода, като се изсипва в дълбок съд, смесва се с бакпулвера, в средата му се прави кладенче, където се слага солта, яйцата и се сипва постепенно киселото мляко, размесено със содата.
СТЪПКА 2
Оформя се тесто, което добре се омесва и след това се разделя на малки топки, които се нареждат една до друга, докато се запълни определената за печене тава, намазана отдолу с малко мазнина.
СТЪПКА 3
По желание питата може отгоре да се намаже с разбит жълтък и да се поръси със сусам и малко сол.
Хранителни Факти
Прясна пита
Количество за порция
Калории 681
Калории от мазнини 45
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 5g
8%
Наситени мазнини 2g
10%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 1g
Холестерол 97mg
32%
Натрий 1296mg
54%
Калий 364mg
10%
Общо въглехидрати 132g
44%
Фибри 5g
20%
Захари 5g
Протеин 23g
46%
Витамин A
3%
Витамин C
1%
Калции
18%
Желязо
46%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.