Пълнени патладжани с кус кус

ИНФОРМАЦИЯ

Пълнени патладжани с кус кус

Опитайте тези леки и вкусни пълнени патладжани с кус кус. Ястието е подходящо по време на летните жеги.  
  • Подготовка

    40 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    70 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

За соса

Пълнени патладжани с кус кус
Пълнени патладжани с кус кус

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Патладжаните се разрязват надлъжно и се осоляват за 30 мин, да изтече горчилката.

СТЪПКА 2

Овкусяват се със сол и черен пипер и се запичат на 200 градуса, докато омекнат и хванат кафява коричка.

СТЪПКА 3

Когато са изпечени, издълбаваме вътрешността им, слагаме я в тиган заедно с другите нарязани зеленчуци и ги задушаваме добре.

СТЪПКА 4

Сваряваме кус куса. Добавяме го заедно със сиренето към зеленчуците, които вече са добре омекнали, и готвим още 5 мин.

СТЪПКА 5

Пълним патладжаните, слагаме настърган кашкавал и запичаме. Докато се пекат в тиган с малко мазнина задушаваме съставките за соса. По желание може да добавите и 1 - 2 л песто.

СТЪПКА 6

Сервираме патладжаните полети с доматен сос.

Хранителни Факти
Пълнени патладжани с кус кус
Количество за порция
Калории 909 Калории от мазнини 495
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 55g 85%
Наситени мазнини 27g 135%
Полинаситени мазнини 9g
Мононаситени мазнини 16g
Холестерол 132mg 44%
Натрий 3217mg 134%
Калий 3254mg 93%
Общо въглехидрати 72g 24%
Фибри 15g 60%
Захари 39g
Протеин 43g 86%
Витамин A 34%
Витамин C 57%
Калции 98%
Желязо 49%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button