ИНФОРМАЦИЯ
-
Подготовка
60 м -
Готвене
40 м -
Готово след
100 м
СЪСТАВКИ
- 4 бр. големи пилешки бутчета броят им ще зависи от хората на масата
- 1 бр. яйце
- 50 гр. пушено сирене
- 50 гр. синьо сирене
- 50 гр. кашкавал
- 1 бр. голям сварен картоф
- 3-4 бр. листа прясна салвия
- 1 бр. малко клонче пресен розмарин
- 3-4 бр. стръка пресен риган
- 3-4 бр. стръка прясна мащерка
- сол и черен пипер на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
а пълнежа настържете на ренде картофа и сирената. Смесете ги с яйцето и нарязаните подправки. Ако нямате пресни, ползвайте сухи такива. Овкусете със сол и пипер, а след това разбъркайте.
СТЪПКА 2
Измийте добре бутчетата и ги поръсете със сол навсякъде. С пръсти внимателно отделете кожата от месото откъм отрязаната им широка страна. Само я повдигнете като внимавате да не я разкъсате. Колкото по-голяма част успеете да отделите, толкова по-добре. Целта е да направите джоб, в който да може да сложите повече плънка.
СТЪПКА 3
Разпределете пълнежа за бутчетата. Нанесете го под отделената кожа като се стараете да има навсякъде от сместа.
СТЪПКА 4
Сложете напълнените бутчета в тава, а около тях разпределете цели клончета пресни подправки. Поръсете с черен пипер. Ако месото не е достатъчно мазно, може да го полеете леко със зехтин или масло.
СТЪПКА 5
Не слагайте течност. Хубаво е пилешкото да се изпече само в собствените си сокове и мазнина. Но ако ви се стори сухо, налейте малко вода, бира или бяло вино. След като бутчетата са изпечени, отстранете клончетата с подправките.
СТЪПКА 6
Сервирайте топлия специалитет с бира или изстудено бяло вино. За гарнитура може да направите картофено пюре или сотирани зеленчуци.