Салата „Винегрет“

ИНФОРМАЦИЯ

Салата "Винегрет"

Тази салата е подходяща за всеки повод. Зарадвайте вашите близки с витаминозва и невероятно апетитна салата "Винегрет".
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    40 м
  • Готово след

    55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Салата "Винегрет"
Салата "Винегрет"

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Сварете 1 картоф и 1 морков, отделно от тях малка глава червено цвекло. Охладете сварените зеленчуци и ги нарежете на малки еднакви кубчета.

СТЪПКА 2

Смесете в купа картофите, морковите, 1 главичка ситно нарязан червен лук, 2 - 3 нарязани кисели краставички и 150 гр ситно нарязано кисело зеле. По желание може да добавите още и шепа царевични зърна, консервиран грах, бял или черен боб.

СТЪПКА 3

Овкусете със сол на вкус, 1/2 ч л захар, черен пипер, оцет и 3 - 4 с л олио. Разбъркайте. Отделно овкусете червеното цвекло и го прибавете накрая (за да не оцвети салатата). Накрая може да поръсите и маслини.

Хранителни Факти
Салата "Винегрет"
Количество за порция
Калории 296 Калории от мазнини 207
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 23g 35%
Наситени мазнини 3g 15%
Полинаситени мазнини 11g
Мононаситени мазнини 8g
Натрий 288mg 12%
Калий 548mg 16%
Общо въглехидрати 21g 7%
Фибри 5g 20%
Захари 9g
Протеин 3g 6%
Витамин A 125%
Витамин C 51%
Калции 6%
Желязо 5%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button