Сандвич Панини

ИНФОРМАЦИЯ

Сандвич Панини

Ако работата ви позволява през обедната почивка да се храните навън, опитайте този италиански сандвич, който е много подходящ и за излети сред природата. Приготвя се от вечерта!

  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    40 м
  • Готово след

    70 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Сандвич Панини
Сандвич Панини

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Нарежете на тънки кръгчета обелена тиквичка, леко ги посолете и намажете с олио.

СТЪПКА 2

Наредете ги върху хартия за печене в тавичка и ги запечете във фурната до златисто.

СТЪПКА 3

Обелете 1 меко авокадо, нарежете го на филийки, а после ги наръсете с лимон.

СТЪПКА 4

Разполовете многозърнеста багета първо надлъжно, после – напречно на парчета. От всяко парче извадете мекото на хляба и намажете вътрешността с песто или друг сос по ваш вкус.

СТЪПКА 5

Върху пестото наредете няколко кръгчета тиквички, върху тях авокадо, две филийки моцарела, няколко листенца риган или магданоз и покрийте с друго парче хляб.

СТЪПКА 6

Завийте така приготвените сандвичи с прозрачно фолио и ги дръжте за през нощта в хладилника.

Хранителни Факти
Панини
Количество за порция
Калории 135 Калории от мазнини 63
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 7g 11%
Наситени мазнини 2g 10%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 4g
Холестерол 6mg 2%
Натрий 159mg 7%
Калий 301mg 9%
Общо въглехидрати 15g 5%
Фибри 4g 16%
Захари 2g
Протеин 4g 8%
Витамин A 4%
Витамин C 30%
Калции 5%
Желязо 2%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button