Тиквички плакия

ИНФОРМАЦИЯ

Тиквички плакия

Ако сте любители на постните ястия, тази рецепта е идеална за вас. Опитайте я сега!
  • Подготовка

    25 м
  • Готвене

    60 м
  • Готово след

    85 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Тиквички плакия
Тиквички плакия

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Нарежете на ситно предварително почистеният лук и чесън. Измийте зелените подправки – магданоз и копър, и също ги наситнете. Нарежете поне на две и джанките. Съберете всички зеленчуци в купа. Посолете и разбъркайте всичко добре.

СТЪПКА 2

Измийте тиквичките и ги остържете от кората, след това ги нарежете на филийки. Подредете половината от тях в в обилно намазана тава, а отгоре разстелете на равномерен пласт лучената смес със зелените подправки и джанките. Покрийте сместа с останалите тиквички.

СТЪПКА 3

Най-отгоре разстелете нарязаните на дребно домати и залейте с олиото и водата. Размийте брашното с малко студена вода и залейте отгоре плакията. Печете ястието в умерена фурна, докато всички зеленчуци омекнат.

СТЪПКА 4

Заедно с тиквичките можете да използвате и патладжан, който сте нарязали на тънки филийки и перварително сте изкиснали в солена вода за да не горчи.

Хранителни Факти
Тиквички плакия
Количество за порция
Калории 183 Калории от мазнини 135
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 15g 23%
Наситени мазнини 2g 10%
Полинаситени мазнини 8g
Мононаситени мазнини 5g
Натрий 10mg 0%
Калий 586mg 17%
Общо въглехидрати 11g 4%
Фибри 3g 12%
Захари 5g
Протеин 3g 6%
Витамин A 18%
Витамин C 65%
Калции 4%
Желязо 6%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button