ИНФОРМАЦИЯ
Фасул с Булгур
Ако сте любители на боб и булгур, това ястие ще ви хареса изключително много. Рецептата е също подходяща и за Андреевден.-
Подготовка
10 м -
Готвене
90 м -
Готово след
100 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 500 гр фасул
- 100 гр булгур
- 125 гр масло
- 2 бр сушени чушки
- 2 бр моркова
- доматено пюре на вкус
- джоджен на вкус
- сол на вкус
- червен пипер на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Сварява се бобът с чушките, морковите, доматеното пюре, джодженът и сол на вкус с повече вода.
СТЪПКА 2
Отделно булгурът се запържва в маслото, след което се изсипва в тавичка.
СТЪПКА 3
Върху него се сипва свареният боб и се залива с 3 ч.ч. бульон от варенето на боба.
СТЪПКА 4
Ръси се с червен пипер и се пече, докато остане на мазнина.
Хранителни Факти
Фасул с Булгур
Количество за порция
Калории 321
Калории от мазнини 189
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 21g
32%
Наситени мазнини 13g
65%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 5g
Холестерол 54mg
18%
Натрий 277mg
12%
Калий 449mg
13%
Общо въглехидрати 27g
9%
Фибри 7g
28%
Захари 2g
Протеин 8g
16%
Витамин A
90%
Витамин C
23%
Калции
4%
Желязо
10%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.