Фасул с Булгур

ИНФОРМАЦИЯ

Фасул с Булгур

Ако сте любители на боб и булгур, това ястие ще ви хареса изключително много. Рецептата е също подходяща и за Андреевден.
  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    90 м
  • Готово след

    100 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Фасул с Булгур
Фасул с Булгур

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Сварява се бобът с чушките, морковите, доматеното пюре, джодженът и сол на вкус с повече вода.

СТЪПКА 2

Отделно булгурът се запържва в маслото, след което се изсипва в тавичка.

СТЪПКА 3

Върху него се сипва свареният боб и се залива с 3 ч.ч. бульон от варенето на боба.

СТЪПКА 4

Ръси се с червен пипер и се пече, докато остане на мазнина.

Хранителни Факти
Фасул с Булгур
Количество за порция
Калории 321 Калории от мазнини 189
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 21g 32%
Наситени мазнини 13g 65%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 5g
Холестерол 54mg 18%
Натрий 277mg 12%
Калий 449mg 13%
Общо въглехидрати 27g 9%
Фибри 7g 28%
Захари 2g
Протеин 8g 16%
Витамин A 90%
Витамин C 23%
Калции 4%
Желязо 10%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button