Хрупкави „Тиквички по гръцки“

ИНФОРМАЦИЯ

Хрупкави „Тиквички по гръцки"

Това е една много лесна и бърза рецепта. Обещаваме, че ще е и много вкусна!
  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    35 м
  • Готово след

    65 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Хрупкави „Тиквички по гръцки"
Хрупкави „Тиквички по гръцки"

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Тиквичката се измива, обелва и нарязва по дължина. Поръсват се със сол и се оставя настрана за около 15-30 мин., за да се одцеди от пусната след посоляването вода. Тиквичките леко се подсушават с домакинска хартия.

СТЪПКА 2

В купа се изсипва бирата и към нея се добавя пресятото брашно. Разбърква се добре до получаване на гъста каша (целта е да бъде остатъчно гъста, за да не се стича по тиквичката, когато се извади от купата).

СТЪПКА 3

Котлонът се включва на най-силната степен, върху него се поставя тиган с незалепващо покритие и в него се изсипва мазнина да покрие дъното. На вилица се набожда лентичка тиквичка, потапя се в сместа, изважда се и се поставя в мазнината. Изчаква се да се запържи и се обръща и от другата страна.

СТЪПКА 4

Изпържените тиквички се нареждат в чиния, върху домакинска хартия ( за да се оцедят от мазнината).

Хранителни Факти
Хрупкави „Тиквички по гръцки"
Количество за порция
Калории 133 Калории от мазнини 36
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 4g 6%
Наситени мазнини 2g 10%
Полинаситени мазнини 0.2g
Мононаситени мазнини 1g
Холестерол 13mg 4%
Натрий 55mg 2%
Калий 372mg 11%
Общо въглехидрати 19g 6%
Фибри 1g 4%
Захари 6g
Протеин 6g 12%
Витамин A 5%
Витамин C 22%
Калции 14%
Желязо 5%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button