ИНФОРМАЦИЯ
Хрупкави „Тиквички по гръцки"
Това е една много лесна и бърза рецепта. Обещаваме, че ще е и много вкусна!-
Подготовка
30 м -
Готвене
35 м -
Готово след
65 м
СЪСТАВКИ
- 300 гр. Тиквичка
- 100 мл. светла бира
- 4 с.л. брашно
- олио на вкус
- сол на вкус
- 1 бр. Краве кисело мляко
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Тиквичката се измива, обелва и нарязва по дължина. Поръсват се със сол и се оставя настрана за около 15-30 мин., за да се одцеди от пусната след посоляването вода. Тиквичките леко се подсушават с домакинска хартия.
СТЪПКА 2
В купа се изсипва бирата и към нея се добавя пресятото брашно. Разбърква се добре до получаване на гъста каша (целта е да бъде остатъчно гъста, за да не се стича по тиквичката, когато се извади от купата).
СТЪПКА 3
Котлонът се включва на най-силната степен, върху него се поставя тиган с незалепващо покритие и в него се изсипва мазнина да покрие дъното. На вилица се набожда лентичка тиквичка, потапя се в сместа, изважда се и се поставя в мазнината. Изчаква се да се запържи и се обръща и от другата страна.
СТЪПКА 4
Изпържените тиквички се нареждат в чиния, върху домакинска хартия ( за да се оцедят от мазнината).