Богородица със 7 стрели прави чудеса

Богородица със 7 стрели - чудесата на иконата

Икона чудо спасява от магии и завист

Уникалната икона на Божията Майка носи мир и спасява от магии. Изображението на Богородица Седмострелна е изключително рядко, в България го няма в нито един храм.

Богородица със 7 стрели прави чудеса
Богородица със 7 стрели прави чудеса

Името идва от седемте стрели, устремени към сърцето ѝ.  Вариантите на светия образ са два – при първия по три стрели отляво и отдясно и една отдолу летят към сърцето на Дева Мария. Вторият вариант на изображението показва три стрели от едната страна, а от другата четири.

Иконата е чудотворна, както всяко изображение, към което молещият се пристъпва с чиста вяра в сърцето. Оригиналът се намира в Москва, а множество копия има в цяла Русия. През 2016 г реплика на Богородица Седмострелна направи няколко обиколки из няколко български църкви.

Образът е символ на смирението, потушава гнева в сърцата, омразата и противоборството в семейството, между роднини, съседи и дори между цели държави.

Затова именно към нея се отправят молитви за мир, ако някъде избухне война. Всяка завист, зло и лоша мисъл изгарят когато е отправена искрена молитва към Божията майка със седемте стрели. Не случайно образът ѝ защитава дома от волни и неволни магии.

Заради силното ѝ въздействие иконата е наречена още „Смекчаване на злите сърца“. Символизира милосърдието и търпимостта на Дева Мария към греховете на човеците.

Смята се, че молитвата пред тази икона избавя от възникнали спорове, предпазва от кавги и изглажда напрегнатите отношения в семейството. Искрената молба пред Мадоната със седем стрели помага при проблеми е работата. Душевната болка и страдания винаги биват чути, без значение дали молитвата е в храм пред иконата, или пред нейно копие. 

Смята се, че на тази икона символично е изобразено пророчеството на свети Симеон Богоприемец за скръбта на Божията Майка при кръстните страдания на Нейния Син. Когато Мария внася в храма 40-дневния си син, Симеон разбира, че това е избраникът Божий, и пророкува на майка му: „И на сама тебе меч ще прониже душата, за да се открият мислите на много сърца“.

Така предсказва разпятието на Исус Христос и скръбта на Богородица.Седемте меча върху иконата символизират страданията им.

Първото известно чудо на Седмострелна става в Русия. Селянин от Вологодска област боледувал дълги години. Присънила му се иконата на Божията Майка и чул глас, който му казал да я намери на камбанарията на храма „Св. Йоан Богослов„, а после да се помоли пред нея. Селянинът открил иконата до стълбата. Тя била толкова потъмняла, че звънарите, вземайки я за обикновена дъска, стъпвали по нея. Но щом я почистили и отслужили молебен, болният селянин веднага оздравял. През 1830 г по време от епидемията от холера жителите на град Вологда направили литийно шествие с чудотворната икона „Седмострелна“ и смъртоносната болест секнала.

Не пропускайте да видите и ⤵️
Молитва към Богородица
Молитва към свети Мина
Молитви за помощ към Св. Спиридон Чудотворец
Чудодейната молитва която предпазва от болести и нещастие

Back to top button