Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Пръстите на ръцете ни и тяхното значение

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Съществува цяла теория защо едно нещо се прави така, само така, а не другояче.

Палецът е пръстът на родителите. Показалецът – на братята и сестрите. Средният – на теб самия. Безименния – на твоя партньор /съпруг, съпруга/. Малкото кутре означава твоите деца.

Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст
Защо носим венчалния пръстен на безименния пръст

Съберете пръстите на ръцете така, че средните да се докосват, сгънати навътре към дланта, от външната си страна, а останалите просто съберете с възглавничките един срещу друг, сочещи нагоре – палец към палец, показалец към показалец и т. н. Следвайте указанията, но не забравяйте, че от петте двойни пръсти едновременно може да разделяте един от друг само по два.

Свързани статии

1.Опитайте се да разделите една от друга възглавничките на палците, които означават родителите. Получили се? Това се случва, защото всички хора в живота си боледуват и в края му умират. Този разрив символизира, че нашите родители един ден завинаги ще ни напуснат.

2.След това съберете възглавничките на палците, а разделете показалците, които символизират братята и сестрите. Получили се? Това се случва, защото те също имат / или ще имат/ свои семейства, заради което ще ни напуснат.

3.Съберете показалците, а разделете една от друга възглавничките на кутретата, които означават вашите деца. Получили се? Рано или късно децата ни създават собствени семейства и ни напускат.

4.Съберете възглавничките на кутретата и се опитайте да разделите един от друг безименните пръсти, на които поставяме венчалните халки. Ще се учудите, но тези два пръста не могат да се разделят / без да отлепяте един от друг останалите/, защото те символизират мъжа и жената, както и това, че цял живот ще се докосвате във всичко и ще вървите заедно. Именно затова венчалните халки се носят на безименния пръст.

Халки
Халки

Още статии за пръстени и талисмани
Пръстен за щастие
Обеците и тяхната сила
Как да си направим талисман

Back to top button