Как да предпазим кожата си от студа

Защита от студа

Как да предпазим кожата си от студа

Когато термометърът падне под нулата, кръвоносните съдове се свиват и в резултат на това се стига до недостатъчно оросяване и снабдяванв на кожата с важни вещества. Признак за това е бледността й. Ако погледнете животните, които спят през зимата – като мечките например, лесно може да си обясните защо месеци преди това те натрупват сланина. За да ги предпазва от измръзване, разбира се. Това обаче не означава, че и вие трябва да провеждате угояваща диета през есента. За да се защитите от студа е достатъчно да нанасяте външно мазнината.

Kак да предпазим кожата си от студа
Kак да предпазим кожата си от студа

Основното правило в грижата за кожата на лицето през зимата е следното: при престой на открито през деня се нанася по-мазният нощен крем, а през нощта – хидратантния дневен крем. Колкото по-продължително сте навън , толкова по-наситено с мазнини трябва да е мазилото. Както е известно, водата замръзва при 0 градуса С, а при минусови температури кожата ни много лесно я достига.
Сега започва сезонът на зимните спортове. При каране на ски използвайте козметични продукти, които не съдържат вода. Подходящи са предпазващи от студа мехлеми с висок процент мазнини, съдържащи често и пигменти, които усилват предпазното действие. Ако се страхувате, че лицето ви ще лъщи, нанесете отгоре лек слой пудра – тя е лош проводник на топлината и предпазва допълнително.

Кремовете трябва да нанасяте не само върху лицето, но и върху ушите, шията, пръстите на ръцете и краката. Свалете непременно металните обици. Предпазният слой ще отстраните, когато влезете в топло помещение.

Още статии за кожата:
Лекове срещу тъмни петна по кожата
Акне
Екземата напада през лятото
Плодова козметика

Back to top button