Гриловани тиква и тиквички по тоскански

ИНФОРМАЦИЯ

Гриловани тиква и тиквички по тоскански

Подходяща рецепта за есента защото все още има тиквички а първите тикви можете да намерите на пазара.  
  • Подготовка

    45 м
  • Готвене

    50 м
  • Готово след

    95 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Гриловани тиква и тиквички по тоскански
Гриловани тиква и тиквички по тоскански

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Смесете зехтина, лимоновия сок, чесъна, ригана розмарина и чилито.

СТЪПКА 2

Нарежете тиквата на кубчета размери около 1 см. Измийте тиквичките, отстранете дръжката и както са с кората ги нарежете на кубчета, с размер еднакъв на кубчетата тиква.

СТЪПКА 3

Сложете тиквата и тиквичките в приготвената марината от зехтин, лимонов сок и подправки и оставете да престоят в нея поне 30 минути, като разбърквате отвреме на време.

СТЪПКА 4

Обелете лука и го нарежете на половинки, а след това всяка половинка на дебели резенчета.

СТЪПКА 5

Застелете тава с хартия за печене. Извадете зеленчуците от маринатата и ги сложете в тавата. Прибавете лука. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Полейте с половината от маринатата.

СТЪПКА 6

Пуснете фурната на грил функция, на най-висока степен. Сложете тавата на решетката в долната половина на фурната и оставете да се пече до готовност, като разбърквате отвреме навреме. Ако е необходимо в процеса на печене, може да добавяте от останалата марината.

Хранителни Факти
Гриловани тиква и тиквички по тоскански
Количество за порция
Калории 301 Калории от мазнини 225
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 25g 38%
Наситени мазнини 4g 20%
Транс мазнини 0.01g
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 18g
Холестерол 0.3mg 0%
Натрий 15mg 1%
Калий 738mg 21%
Общо въглехидрати 20g 7%
Фибри 5g 20%
Захари 5g
Протеин 4g 8%
Витамин A 130%
Витамин C 62%
Калции 14%
Желязо 18%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button