Домашни картофени кюфтета

ИНФОРМАЦИЯ

Домашни картофени кюфтета

Няма как да сбъркате тази рецепта. Продуктите са лесни за намиране във всяка кухня. Когато ги пържите, не се притеснявайте, няма да се разпаднат. Опитайте тези вкусни картофени кюфтетеа сега!
  • Подготовка

    30 м
  • Готвене

    35 м
  • Готово след

    65 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Домашни картофени кюфтета
Домашни картофени кюфтета

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Обелете картофите. Измийте ги и ги нарежете. По-малките оставете цели, а по-големите нарежете на две. Залейте ги със студена вода, колкото да се покрият. Посолете. Сварете ги до степен когато ножът ви влиза в тях, но по-трудно.

СТЪПКА 2

В никакъв случай не трябва да ги преварявате, защото ще поемат вода, а това е нежелателно. След като ги сварите до тази степен, излейте водата. Намачкайте картофите с ръчна преса докато са още горещи. Оставете ги да се охладят. Не е нужно да ги поставяте в хладилник. От тези сварени картофи трябва да отмерите точно 800 грама. Това означава, че преди да обелите картофите, те трябва да са около килограм.

СТЪПКА 3

Към охладените картофи прибавете ситно нарязания магданоз и всички останали продукти, без един белтък. Омесете с ръце като за кюфтета. Оформете вашите домашни картофени кюфтета. Излизат около 17 броя, ако са със стандартна големина.

СТЪПКА 4

Всяко кюфте топвайте първо в леко разбития белтък и после го оваляйте в брашното. Ако случайно един белтък не ви стигне, използвайте още един.

СТЪПКА 5

Подгответе по този начин всички картофени кюфтенца. Белтъкът придава стегнатост и хрупкавост. Ако искате направете си един експеримент. Едно от кюфтета оваляйте само в брашно, пропуснете белтъка и го изпържете с останалите. Тогава ще разберете разликата. То става меко и не чак толкова вкусно.

СТЪПКА 6

Загрейте олиото и ги изпържете. Количеството на олиото зависи от вашия съд. То трябва да стига до средата на кюфтета. Когато се оцветят в златисто и от двете страни са готови.

СТЪПКА 7

Изваждайте ги върху кухненска хартия за да се попие излишната мазнина. След това ги прехвърлете в красива чиния или дъска и сервирайте!

Хранителни Факти
Домашни картофени кюфтета
Количество за порция
Калории 404 Калории от мазнини 126
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 14g 22%
Наситени мазнини 7g 35%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 4g
Холестерол 142mg 47%
Натрий 840mg 35%
Калий 689mg 20%
Общо въглехидрати 55g 18%
Фибри 4g 16%
Захари 3g
Протеин 14g 28%
Витамин A 9%
Витамин C 35%
Калции 20%
Желязо 16%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button