ИНФОРМАЦИЯ
Киш с патладжан и домати
Ние ви предлагаме една страхотна идея за приготвяне на киш с патладжан и домати. Зарадвайте вашите близки с вкусно ястие!
-
Подготовка
45 м -
Готвене
40 м -
Готово след
85 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Обеленият патладжан се нарязва на кубчета, посолява се и се оставя да се оцеди горчивия сок, след което се измива и се подсушава. Поръсва се със зехтин и се запича в гореща фурна.
СТЪПКА 2
През това време се омесва маслено тесто и се оставя на хладно за 20 мин.
СТЪПКА 3
Яйцата се разбиват заедно със сметаната и сирената и се подправят с босилек и черен пипер.
СТЪПКА 4
От тестото се разточва лист и се поставя във форма за печене. Отгоре се редят кубчетата патладжан и кубчета обелени домати.
СТЪПКА 5
Залива се с яйчената смес и се украсява с доматени кръгчета. Отгоре се настъргва още малко кашкавал. Пече се в загрята фурна до златисто.
Хранителни Факти
Киш с патладжан и домати
Количество за порция
Калории 691
Калории от мазнини 396
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 44g
68%
Наситени мазнини 23g
115%
Полинаситени мазнини 3g
Мононаситени мазнини 15g
Холестерол 304mg
101%
Натрий 398mg
17%
Калий 483mg
14%
Общо въглехидрати 56g
19%
Фибри 4g
16%
Захари 5g
Протеин 18g
36%
Витамин A
43%
Витамин C
19%
Калции
23%
Желязо
24%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.