Патладжани пълнени с месо

ИНФОРМАЦИЯ

Патладжани пълнени с месо

Не пропускайте да опитате това превъзходно ястие. Ако сте любители на патладжаните ви гарантираме, че тази рецепта ще ви хареса изключително много. Ето и как да си приготвите патладжани пълнени с месо:

  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    70 м
  • Готово след

    85 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Патладжани пълнени с месо
Патладжани пълнени с месо

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Патладжаните се измиват, обелват се, издълбава се вътрешността и се посоляват. Оставят се да се отцедят.

СТЪПКА 2

Ситно нарязания лук се задушава в половината от маслото, добавя се измития ориз, а малко след това и каймата. Подправя се с джоджен, черен пипер, канела и сол.

СТЪПКА 3

Патладжаните се пълнят със сместа, нареждат се изправени в тенджера, заливат се с 2 ч ч гореща подсолена вода и се варят около 1 час на слаб огън.

СТЪПКА 4

Киселото мляко се разбива, като в него се прибавя размитото с малко вода брашно и се вари 10 мин, докато се сгъсти. Накрая се прибавят счуканият чесън, сух джоджен и сол.

СТЪПКА 5

Преди сервиране патладжаните се заливат със соса.

Хранителни Факти
Патладжани пълнени с месо
Количество за порция
Калории 657 Калории от мазнини 396
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 44g 68%
Наситени мазнини 21g 105%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 15g
Холестерол 118mg 39%
Натрий 1238mg 52%
Калий 1245mg 36%
Общо въглехидрати 45g 15%
Фибри 7g 28%
Захари 19g
Протеин 24g 48%
Витамин A 16%
Витамин C 15%
Калции 36%
Желязо 10%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button