Свинско с бамя

ИНФОРМАЦИЯ

Свинско с бамя

Тази рецепта е подходяща за любители на свинско месо и бамя. Рецептата е подходяща за всеки повод. В някои райони на страната се приготвя и свинско с бамя за Атанасовден.

  • Подготовка

    20 м
  • Готвене

    60 м
  • Готово след

    80 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Свинско с бамя
Свинско с бамя

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Загрейте олиото и запържете нарязаното на кубчета свинско месо. Когато месото се запържи от всички страни го извадете и сложете в дълбока тенджера.

СТЪПКА 2

В мазнината от пърженето запържете ситно нарязаните лук, моркови и целина.

СТЪПКА 3

Когато зеленчуците омекнат добавете свинското месо, дафинов лист и малко вода и задушавайте около 40 минути на тих огън до пълното омекване на месото. При нужда доливайте по малко вода. Сгъстете сместа с брашно и свалете от огъня.

СТЪПКА 4

Изсипете свинското и зеленчуците в тавичка. Добавете почистената бамя, и ситно нарязаните консервирани домати.

СТЪПКА 5

Овкусете със сол, черен и червен пипер и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути.

СТЪПКА 6

Поднесете ястието обилно поръсено с магданоз.

Хранителни Факти
Свинско с бамя
Количество за порция
Калории 786 Калории от мазнини 405
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 45g 69%
Наситени мазнини 14g 70%
Полинаситени мазнини 8g
Мононаситени мазнини 19g
Холестерол 180mg 60%
Натрий 813mg 34%
Калий 1729mg 49%
Общо въглехидрати 35g 12%
Фибри 11g 44%
Захари 7g
Протеин 62g 124%
Витамин A 125%
Витамин C 101%
Калции 27%
Желязо 31%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button