Чорба от зелен фасул и картофи

ИНФОРМАЦИЯ

Чорба от зелен фасул и картофи

Ако си търсите рецепта за постно ястие, ние ви предлагаме тази чорба от зелен фасул и картофи. Приготвя се много бързо и лесно и става невероятно апетитна.
  • Подготовка

    10 м
  • Готвене

    20 м
  • Готово след

    30 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Чорба от зелен фасул и картофи
Чорба от зелен фасул и картофи

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Почистете шушулките зелен фасул и ги нарежете на половинки, а предварително измитите и обелени картофи наситнете на кубчета.

СТЪПКА 2

Лукът, доматите и чушката, нарежете на ситно. Сипете в тенджера вода и я оставете да кипне, след това сипете всички зеленчуци, като накрая добавите предварително измитите и нарязани джанки.

СТЪПКА 3

Чорбата трябва да се вари до хубаво омекване на зеленчуците. Готовата чорба поръсете с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз и копър.

Хранителни Факти
Чорба от зелен фасул и картофи
Количество за порция
Калории 106 Калории от мазнини 18
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 2g 3%
Наситени мазнини 0.3g 2%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 1g
Натрий 180mg 8%
Калий 478mg 14%
Общо въглехидрати 21g 7%
Фибри 5g 20%
Захари 3g
Протеин 3g 6%
Витамин A 18%
Витамин C 41%
Калции 5%
Желязо 7%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button