Чорба от тиквички

ИНФОРМАЦИЯ

Постна чорба с тиквички

Преди да сложите в ястието сушени зелени подправки - мента, магданоз, копър, босилек и др. - подръжте ги 5-10 минути в гореща вода (в съотношение 1:2). Това ще освежи цвета им и ще подобри аромата им. Опитайте тази рецепта сега! Вижте още ястия с тиквички ⤵️ Бърз френски пай с тиквички Гриловани тиква и тиквички по тоскански Панирани тиквички с копър Печени кюфтенца с кайма и тиквички
  • Подготовка

    6 м
  • Готвене

    30 м
  • Готово след

    36 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Чорба от тиквички
Чорба от тиквички

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Приготвяме запръжка от олиото, лука и брашното. Прибавяме обелените, измити и ситно нарязани тиквички.

СТЪПКА 2

Запържваме ги, заливаме с водата и млякото и варим, докато омекнат.

СТЪПКА 3

Прибавяме ориза, с който чорбата ври 15 минути. Застройваме с разбитото в киселото мляко и яйце.

СТЪПКА 4

Поръсваме с копър и магданоз. Слагаме черен пипер, сол и оцет на вкус.

Хранителни Факти
Чорба от тиквички
Количество за порция
Калории 456 Калории от мазнини 315
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 35g 54%
Наситени мазнини 6g 30%
Полинаситени мазнини 16g
Мононаситени мазнини 12g
Холестерол 53mg 18%
Натрий 268mg 11%
Калий 587mg 17%
Общо въглехидрати 28g 9%
Фибри 2g 8%
Захари 10g
Протеин 9g 18%
Витамин A 8%
Витамин C 36%
Калции 20%
Желязо 8%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button