ИНФОРМАЦИЯ
Вкусна варена риба
Тази рецепта е идеална за любители на риба, както и за Никулден. Много бързо и лесно се приготвя варената риба - опитайте я и вие!-
Подготовка
10 м -
Готвене
25 м -
Готово след
35 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
СЪСТАВКИ
- 1 кг риба
- 150 гр. масло
- 1 ч.л. лимонов сок може и оцет
- магданоз на вкус
- сол на вкус
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Изчистената и измита риба се посоолява и вари във вода около 20 мин.
СТЪПКА 2
След което се отцежда от водата, топла се залива с горещо масло, поръсва се с магданоз и лимонов сок или оцет.
Хранителни Факти
Варена Риба
Количество за порция
Калории 584
Калории от мазнини 351
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 39g
60%
Наситени мазнини 21g
105%
Полинаситени мазнини 4g
Мононаситени мазнини 11g
Холестерол 263mg
88%
Натрий 894mg
37%
Калий 863mg
25%
Общо въглехидрати 1g
0%
Фибри 0.01g
0%
Захари 0.3g
Протеин 55g
110%
Витамин A
29%
Витамин C
8%
Калции
3%
Желязо
5%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.