ИНФОРМАЦИЯ
Варен петел
Опитайте този вкусен варен петел. Рецептата е подходяща за всеки повод, но често присъства на трапезата на Васильовден.
-
Подготовка
30 м -
Готвене
90 м -
Готово след
120 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Петелът се изчиства, измива и сварява цял, като преди сваряването главата се маха /в миналото я закачали на огнището/.
СТЪПКА 2
Свареното месо нарязват на парчета и връщат отново в част от бульона, в който слагат счукан чесън, магданоз и парчета червени печени чушки.
Хранителни Факти
Варен петел
Количество за порция
Калории 721
Калории от мазнини 432
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 48g
74%
Наситени мазнини 19g
95%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 21g
Холестерол 218mg
73%
Натрий 1288mg
54%
Калий 802mg
23%
Общо въглехидрати 1g
0%
Фибри 0.1g
0%
Захари 0.03g
Протеин 66g
132%
Витамин A
1%
Витамин C
4%
Калции
3%
Желязо
38%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.