ИНФОРМАЦИЯ
Гювечета със сърца и воденички
Непременно трябва да опитате тези гювечета със сърца и воденички. Рецептата е лесна за приготвяне а резултата е невероятно вкусен. Опитайте и вие!-
Подготовка
20 м -
Готвене
40 м -
Готово след
60 м
СЪСТАВКИ
- 150 гр пилешки сърца
- 150 гр воденички
- 1 бр лук глава
- 200 гр домати от консерва
- 1 бр морков
- 200 мл вода
- 100 мл олио
- 100 мл червено вино
- 1 бр зелена чушка
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. сушен риган
- 4 бр люти зелени чушлета
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Сърцата и воденичките се измиват добре на течаща вода и се слагат на страна. Взема се дълбока тенджера, налива се 500 мл вода и се пускат вътре воденичките и сърцата. Съдът се слага на включен котлон.
СТЪПКА 2
Дреболиите е добре, след като кипнат, да се смени водата, да се налее наново чиста вода и така се връща отново тенджерата на загретия котлон. Оставят се да поврът 30 мин.
СТЪПКА 3
През това време се подготвят зеленчуците. Морковът се почиства, измива и се нарязва на на колелца с къдраво кухненско ножче. Лукът се обелва, измива и нарязва на филийки. Зелената чушка се измива, изтърбушва и се нарязва на колелца. След като минат 30 мин, сърцата и воденичките се отцеждат от водата.
СТЪПКА 4
Вземат се 4 гювечета. Във всяко едно от тях се слага равно количество сърца и воденички. Отгоре във всичко по равно се разпределят нарязаните зеленчуци. Доматите се разпределят в гювечетата. Налива се вода във всеки един съд един пръст под нивото на продуктите. Слага се от червеното вино. Всяка гозба се поръсва със сол и билка сушен риган. Накрая се разпределя олиото поравно. В ястията може да се сложи по 1 люто чушле. То ще придаде леко пикантен вкус на задушените дреболии.
СТЪПКА 5
Гювечетата се слагат за печене в умерено загрята фурна 180 - 200 градуса. Пекат се 40 - 50 мин. Сервират се горещи.