Маски глезят ръцете

Как да имаме гладки и красиви ръце?

Гладки и красиви ръце

Ръцете имат нужда от редовна грижа не по-малко от лицето. Не забравяйте, че те също са изложени на слънчевото въздействие и не излизайте от дома, без да сте ги намазали със слънцезащитен лосион.

Добавете към грижите маски, които допълнително да хидратират и подхранват, да изравняват тена. Правете ги поне 2 пъти в седмицата. Достатъчно е да ги държите на ръцете и само 15 – 20 мин. След това измийте с топла вода и намажете с крем.

Маски глезят ръцете
Маски глезят ръцете

Отлично омекотява и изглажда кожата на ръцете смес от 2 с л настъргана тиквичка, по 2 ч л сметана и счукани овесени ядки. Втрийте с масажиране, нанесете и втори слой и сложете памучни ръкавици.

Свързани статии

Много добре изравнява тена смес от 1 малък настърган морков, 1 с л сметана и 1 ч л зехтин. Дръжте маската колкото можете по-дълго за по-качествен ефект. Измийте само с топла вода и попийте с мека салфетка, за да отнемете останалата мазнина. 

Ефирните масла са полезни и за ръцете. Към каквото и да е растително масло сложете по 2 капки ефирно от лавандула, евкалипт, мента и мащерка. Намажете ръцете, сложете ръкавици. После измийте с топла вода и нанесете подхранващ крем.

Вижте още и ⤵️
Напукани ръце
Изтръпване на ръцете
Маски за вечна младост

Back to top button