ИНФОРМАЦИЯ
Задушени тиквички с патладжан и гъби
Идеално ястие за любители на тиквички и патладжани. Може да приготите тази рецепта за всеки повод.-
Подготовка
15 м -
Готвене
40 м -
Готово след
55 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Почистете и нарежете зеленчуците.
СТЪПКА 2
Тиквичките, патладжана и доматите нарежете на кръгове. Чушките нарежете на жулиени. Гъбите можете да оставите цели по желание или да нарежете на слайсове.
СТЪПКА 3
Загрейте мазнината на средна температура. Запържете в нея лука докато се задуши. Добавете чушките и продължете да задушавате още няколко минути. Прибавете тиквичките, патладжаните и гъбите.
СТЪПКА 4
Оставете ястието да се готви още 15 мин, като разбърквате постоянно. Накрая добавете доматите. Залейте зеленчуците с вода и посолете.
СТЪПКА 5
Похлупете с капак и задушете, докато започне да ври. 20- 25 мин след като ястието е завряло, би трябвало да е готово.
Хранителни Факти
Задушени тиквички с патладжан и гъби
Количество за порция
Калории 71
Калории от мазнини 27
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 3g
5%
Наситени мазнини 0.4g
2%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 2g
Натрий 201mg
8%
Калий 523mg
15%
Общо въглехидрати 11g
4%
Фибри 4g
16%
Захари 6g
Протеин 3g
6%
Витамин A
27%
Витамин C
120%
Калции
2%
Желязо
4%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.