Задушено пилешко с гъби

ИНФОРМАЦИЯ

Задушено пилешко с гъби

Ако сте любители на пилешкото месо и гъбките, тази рецепта е идеална за вас. Пригответе това ястие за вашите близки. Ястието може да се приготви за всеки повод.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    60 м
  • Готово след

    75 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Задушено пилешко с гъби
Задушено пилешко с гъби

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Месото се размразява, всяко филе се разрязва на две половини и се зарежда в пръстен гювеч. Отгоре върху месата се подреждат морковите, нарязани на колелца, гъбите добре измити, чушката нарязана на кръгчета и настъргания домат. Слага се сол, сушен тарос и се долива вода, колкото да покрие продуктите. Накрая се слага мазнината.

СТЪПКА 2

Гювечът се похлупва и се пече в умерено загрята фурна, отдолу и отгоре на 200 градуса около 1 час.

СТЪПКА 3

Сервира се в индивидуална чиния, като се слага порция от бялото месо и задушени зеленчуци. Отгоре се полива с лека струйка от готвения сос.

Хранителни Факти
Задушено пилешко с гъби
Количество за порция
Калории 275 Калории от мазнини 234
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 26g 40%
Наситени мазнини 3g 15%
Полинаситени мазнини 12g
Мононаситени мазнини 8g
Холестерол 9mg 3%
Натрий 593mg 25%
Калий 398mg 11%
Общо въглехидрати 8g 3%
Фибри 2g 8%
Захари 4g
Протеин 5g 10%
Витамин A 173%
Витамин C 26%
Калции 2%
Желязо 3%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button