Кекс Розалия

ИНФОРМАЦИЯ

Кекс Розалия

Този кекс е много вкусен, пухкаф и лекичак. Той е комплимент към вашето къфе и е чудесен за закуска.
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    50 м
  • Готово след

    65 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Кекс Розалия
Кекс Розалия

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Разбийте яйцата и захарта до пухкавост с помощта на миксер. След това прибавете ванилията. Прибавете на струйка олиото при пуснати бъркалки. След това прибавете на струйка леко, затоплената вода.

СТЪПКА 2

Пресейте бакпулвера и брашното. След това ги прибавете на порции към горните продукти. След като се усвоят не е нужно да разбърквате. Сместа трябва да остане пухкава и въздушна.

СТЪПКА 3

Обилно намажете вашата форма за печене с мекото масло. Поръсете я с брашно. Излишното изхвърлете. Изсипете сместа за вашия кекс Розалия във формата, като оставите около една чаена чаша в купата.

СТЪПКА 4

Към сместа в купата прибавете какаото и разбъркайте до еднородност. След това изсипете какаовата смес върху бялата смес във формата без да разбърквате.

СТЪПКА 5

Загрейте вашата фурна на 180 градуса и вентилатор предварително. Изпечете кекса до готовност. Пече се за около 50 минути.

СТЪПКА 6

След като кексът изстине го поръсете с пудра захар за разкош.

Хранителни Факти
Кекс Розалия
Количество за порция
Калории 1458 Калории от мазнини 387
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 43g 66%
Наситени мазнини 8g 40%
Полинаситени мазнини 22g
Мононаситени мазнини 9g
Холестерол 243mg 81%
Натрий 348mg 15%
Калий 262mg 7%
Общо въглехидрати 246g 82%
Фибри 5g 20%
Захари 126g
Протеин 23g 46%
Витамин A 8%
Калции 21%
Желязо 47%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button