ИНФОРМАЦИЯ
Курбан от овче месо
Този апетитен курбан е идеален за отпразнуване на светлия имен ден Димитровден. Заб. По най-стара технология курбан се прави само от месо, вода и сол, без да се прибавят други зеленчуци.-
Подготовка
25 м -
Готвене
90 м -
Готово след
115 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Месото и джоланът се заливат със студена вода и се варят на тих огън, като пяната се отсранява.
СТЪПКА 2
Когато месото е почти сварено, се прибавят главите лук, парченца моркови, корените от целина и магданоз, обелените скилидки чесън и червените домати (също обелени).
СТЪПКА 3
Зеленчуците врат, докато омекнат, но без да се разваряват.
СТЪПКА 4
Курбанът се яде топъл.
Хранителни Факти
Курбан от овче месо
Количество за порция
Калории 161
Калории от мазнини 90
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 10g
15%
Наситени мазнини 4g
20%
Полинаситени мазнини 0.4g
Мононаситени мазнини 4g
Холестерол 44mg
15%
Натрий 217mg
9%
Калий 292mg
8%
Общо въглехидрати 4g
1%
Фибри 1g
4%
Захари 2g
Протеин 14g
28%
Витамин A
38%
Витамин C
8%
Калции
2%
Желязо
8%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.