Лазаня с тиквички и патладжан

ИНФОРМАЦИЯ

Лазаня с тиквички и патладжан

Невероятно вкусна и интересна рецепта за лазаня.  
  • Подготовка

    15 м
  • Готвене

    50 м
  • Готово след

    65 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции
Лазаня с тиквички и патладжан
Лазаня с тиквички и патладжан

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Зеленчуците се режат на тънки ленти по дължина патладжаните се поръсват със сол и се изчаква да пуснат водат, измиват се и се отцеждат всичко се запича на тефлонов тиган или друг с незалепващо покритие дъното на тавичката се намазва с мазнина и се подреждат половината зеленчуци, плътно със застъпване.

СТЪПКА 2

Червен сос: Мазнината се загрява и в нея се задушават стария лук(на дребно), моркова (на кубченца) и чесъна прибавя се каймата и се готви до готовност залива се с доматите и се готви още 4-5 минути овкусява се със сол, черен пипер и подправки по избор изсипва се върху подредените зеленчуци отгоре се подреждат резенчета моцарела покрива се с останалите зеленчуци.

СТЪПКА 3

Бешамел: маслото се загрява и в него се запържва брашното добавя се прясното мляко и се вари при непрекъснато разбъркване до сгъстяване сосът се завършва с подправките. С него се залива подреденото ястие и всичко се слага в предварително нагрята фурна на 200 С пече се до зачервяване - 40 минути.

СТЪПКА 4

Изважда се и се покрива с настърган кашкавал запича се отново до разтопяване на кашкавала.

Хранителни Факти
Лазаня с тиквички и патладжан
Количество за порция
Калории 573 Калории от мазнини 306
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 34g 52%
Наситени мазнини 18g 90%
Полинаситени мазнини 2g
Мононаситени мазнини 11g
Холестерол 311mg 104%
Натрий 716mg 30%
Калий 759mg 22%
Общо въглехидрати 27g 9%
Фибри 5g 20%
Захари 11g
Протеин 40g 80%
Витамин A 318%
Витамин C 32%
Калции 56%
Желязо 29%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button