ИНФОРМАЦИЯ
Паниран Хек
Тази рецепта е подходяща за всеки повод. Ако сте любители на рибата не пропускайте да опитате този паниран хек. Ето и как да си го приготвите:
-
Подготовка
10 м -
Готвене
30 м -
Готово след
40 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Белтъците се отделят и заедно с лимонтозуто се разбиват на сняг.
СТЪПКА 2
Към жълтъците в друг съд се прибавят 2 – 3 с.л. вода, сол, пипер и ракията и се разбиват добре.
СТЪПКА 3
След това се прибавя брашното. Към тази смес постепенно с лъжица се прибавят белтъците и леко се объркват.
СТЪПКА 4
Нарязаният на порции хек се панира в сместа и се пържи до златисто в голямо количество сгорещено олио.
Хранителни Факти
Паниран Хек
Количество за порция
Калории 343
Калории от мазнини 63
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 7g
11%
Наситени мазнини 1g
5%
Полинаситени мазнини 1g
Мононаситени мазнини 2g
Холестерол 271mg
90%
Натрий 443mg
18%
Калий 75mg
2%
Общо въглехидрати 14g
5%
Фибри 0.4g
2%
Захари 0.4g
Протеин 49g
98%
Витамин A
4%
Калции
2%
Желязо
8%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.