Пилешки шишчета с ядки и орехов сос

ИНФОРМАЦИЯ

Пилешки шишчета с ядки и орехов сос

Опитайте тези апетитни пилешки шишчета с ядки и орехов сос. Вкусът им е превъзходен!
  • Подготовка

    70 м
  • Готвене

    45 м
  • Готово след

    115 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
порции

СЪСТАВКИ

Орехов сос

Пилешки шишчета с ядки и орехов сос
Пилешки шишчета с ядки и орехов сос

ИНСТРУКЦИИ

СТЪПКА 1

Нарежете на хапки 500 гр пилешко (или свинско) филе и го мариновайте за 1 час в смес от 1 настърган лук, 4 скилидки пресован чесън, 1/2 лъжичка смлян джинджифил, сол и черен пипер на вкус, лъжица олио и 2 лъжици предварително запечени и обелени фъстъци.

СТЪПКА 2

Накиснете във вода къси дървени шишчета и нанижете месото – по 5 - 6 хапки на шиш. Сгорещете фурната на 180 градуса, наредете шишчетата в тава застлана с хартия за печене и ги печете около 45 мин, като 1 - 2 пъти ги обръщате.

СТЪПКА 3

Сервирайте ги със сос, който е походящ и за всякакви меса, риба или задушени зеленчуци.

СТЪПКА 4

Смелете 400 гр орехови ядки в блендера, смесете ги с 3 скилидки пресован чесън, по 1 лъжичка сол, черен пипер, шафран, сух кориандър и 1/2 л чили. В получената смес сипвайте на части и с разбъркване 50 мл вряла вода, до желаната гъстота – сосът трябва да прилича на гъста сметана.

Хранителни Факти
Пилешки шишчета с ядки и орехов сос
Количество за порция
Калории 504 Калории от мазнини 441
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 49g 75%
Наситени мазнини 5g 25%
Транс мазнини 0.001g
Полинаситени мазнини 33g
Мононаситени мазнини 8g
Холестерол 2mg 1%
Натрий 684mg 29%
Калий 361mg 10%
Общо въглехидрати 12g 4%
Фибри 5g 20%
Захари 3g
Протеин 12g 24%
Витамин A 0.02%
Витамин C 4%
Калции 8%
Желязо 12%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.
Back to top button