ИНФОРМАЦИЯ
Питка за Черешова задушница
Черешовата задушница е втората в годината и се пада преди Петровите пости. Всяка задушница е време за почит към починалите ни близки. Тази е наречена е черешова, защото по това време на годината зреят черешите. Тази питка е подходяща за черешова задушница (ТУК може да видите кога се пада черешова задушница тази година).-
Подготовка
25 м -
Готвене
35 м -
Готово след
60 м
Натиснете иконата с хронометъра за да стартирате брояча
ИНСТРУКЦИИ
СТЪПКА 1
Омесвам всички продукти като добавям постепенно брашно към течните съставки. Мекото тесто се оставя да втаса за 40 мин., после се разделя на кръст на 4 части по-равно.
СТЪПКА 2
От всяка се разточва кора и се маже с мазнина масло и олио.Нареждат се отгоре другите платки тесто и се навива на руло.
СТЪПКА 3
Реже се на парчета с еднаква дебелина около 3 см. Реди се в тава и се оставя да втаса пак за 20 мин. Маже се с яйцето и олиото отгоре.
СТЪПКА 4
Пече се на леко загряла фурна първо отдолу нагоре, след като се надигне достатъчно се включва и отгоре до златист цвят!
СТЪПКА 5
Като се извади от фурната се завива с кърпа, за да стане мека и с апетитна коричка!
Хранителни Факти
Питка за Черешова задушница
Количество за порция
Калории 731
Калории от мазнини 162
% от препоръчителния дневен прием*
Общо кол. мазнини 18g
28%
Наситени мазнини 6g
30%
Полинаситени мазнини 5g
Мононаситени мазнини 5g
Холестерол 113mg
38%
Натрий 1002mg
42%
Калий 263mg
8%
Общо въглехидрати 119g
40%
Фибри 4g
16%
Захари 4g
Протеин 20g
40%
Витамин A
7%
Калции
7%
Желязо
43%
* Процента дневен прием е базиран на 2000 калории на ден.